top of page

Bare litt gravid? Om grenser for profitt i helsenæringen

Norge har lang tradisjon for ikke-fortjenestebaserte helsetjenester drevet av ideelle organisasjoner som supplement til offentlige tilbud. De seinere år er det også etablert private selskaper som tar ut utbytte fra virksomheten. I debatten om kjøp av velferdstjenester fra disse selskapene er begrepene profitt og profitør trukket fram. Ønsket om å begrense disse selskapene karakteriseres som ideologisk begrunnet, og fornøyde brukere holdes fram for å legitimere tjenestene. Det er ingen grunn til å tvile på historiene. Jeg legger til grunn at selskap drives etter forskriftene ifølge rådende politiske retningslinjer. Imidlertid kan det være nyttig å avklare begrepsinnhold og se hvilken større sammenheng velferdsproduksjonen inngår i.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page