Ikke legg ned akuttsykehusene i Oppland og Hedmark!

January 25, 2018

«Mirakuløs redning i Nord-Gudbrandsdalen – Pasienten med sprukket hovedpulsåre ble reddet mot alle odds.» Akuttberedskapen i Oppland er avhengig av avstander, ressurser, vær og vind. Selv «en godt organisert akuttkjede», konferer Dag Frode Kjernlie (Aftenposten 19. januar, svar på mitt innlegg 12. januar) har sine klare begrensninger.

 

Store avstander tar tid. Store forskjeller i beredskapstid ved livsfarlige hendelser, «tidskritisk transport», mellom by og land kan ikke forsvares med «god organisering». Beredskapstiden økes ved å legge ned akuttsykehusene i Oppland, noe befolkningen har sagt nei til.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

Helsedebatten som ga noen ubehagelige assosiasjoner

January 28, 2017

1/1
Please reload

Siste innlegg

June 4, 2020

February 29, 2020

Please reload

Arkiv