top of page

La oss rope høyt i kor om sløsing

Etter at jeg ble helsepolitisk aktiv og vi etablerte Helsetjenesteaksjonen, har jeg møtt mange helsepolitikere. Alle stortingspartiene er blitt besøkt, og statsråder og statssekretærer med. Samme hva jeg sier, kommer nesten alltid følgende mildt belærende replikk fra politikeren: «Jeg skulle også ønske vi kunne bruke mer penger på helse. Men budsjettet er ikke utømmelig. Andre formål som skoler og veier krever også sitt».

Svaret kommer på «auto-reply» selv om mitt hovedanliggende slett ikke var å be om mer penger! Jeg skjønner naturligvis også at statsbudsjettet ikke er noen Sareptas krukke (selv om jeg tror det er flertall i folket for å bruke en noe større andel enn i dag på helse).

Mitt hovedpoeng er at vi kunne fått mye mer helse for akkurat de samme pengene, hvis vi fikk lov til å slutte å sløse.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page