top of page

Til Styret, Styreleder og Administrerende direktør, Helse Sør-Øst og Helseminister Bent Høie, HOD

Regional utviklingsplan 2035 for Helse Sør-Øst er mangelfull, grunn og uten analysedokumentasjon og analyser. Det er mer tankespinn enn reell dokumentasjon, og gir ikke informasjon om hva som tenkes om pasientens framtid i Helse Sør-Øst. Hele helseforetaksmodellen bør granskes, blant annet fordi den er en lukket forretningsinstitusjon. Dette kan observeres blant annet fra såkalte «høringer» av utviklingsplaner der fakta om kapasitet, økonomi, ansvar, fordeling, antall ansatte, pasientsenger osv tildekkes og holdes utenfor offentlig innsyn for hvert enkelt sykehus. Heller ikke SSB kan fremskaffe slike fakta i dag. Grelle eksempler er utviklingsplaner/byggeplaner for Oslo Universitetssykehus og for Helse Sør-Øst. Dette går igjen som "standard" i helseforetaksmodellen i hele landet. "Høringer" blir riktignok sendt ut, men de mangler grunnfakta om dagens tilstand ved hvert enkelt sykehus. I stedet serves en mulig økning -dvs- HSØ tror det blir ca 1002 somatiske senger mer i 2035 i helseregionen- men forteller ikke hva totaltallet blir- eller hva dagens tall er, eller hvor mange helsearbeidere som det er beregnet behov for. Derfor bør også selve "høringssystemet" granskes og justeres opp til en reell høring der alle tall kommer på bordet. Og helseforetaksmodellen bør legges ned. For Redd Ullevål sykehus-aksjonen- Bjørg Marit Andersen, professor dr med Interim-styre leder for Redd Ullevål sykehus-aksjonen

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page