EPIDEMISYKEHUS TIL SALGS

May 11, 2020

BEREDSKAP: Ullevål sykehus ble bygget i epidemienes tid. Midt i en av århundrets største pandemier går arbeidet med å legge det ned for full maskin.

 

Den første pasienten på Ullevål sykehus var en ti år gammel gutt. Han hadde skarlagensfeber og ble lagt inn på byens splitter nye sykehus, «Epidemilazaretherne på Ullevold» i Aker herred, like ved byens nordlige grense 5. september 1887. Gutten var heldig. På de små spredte epidemisykehusene som fram til denne dagen hadde tatt imot Kristianias mange smittsomme infeksjonspasienter, hadde forholdene vært elendige til sammenlikning. Det var provisoriske, overfylte lokaler stenket i bakterier og smitte.

 

Les mer her

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Utvalgt innlegg

Helsedebatten som ga noen ubehagelige assosiasjoner

January 28, 2017

1/1
Please reload

Siste innlegg

June 4, 2020

Please reload

Arkiv