Pakkeforløp og bullshit. Pakkeforløpene har kommet til psykisk helsevern. Dette er kongeveien til ut

Pakkeforløpene har kommet til psykisk helsevern. Brukeropplevelsen skal bli bedre - Mer forutsigbarhet og mindre ventetid. I et debattinnlegg i Fedrelandsvennen insinuerer Bent Høie at pakkeforløpene vil forlenge livet til mennesker med psykiske plager. Alt skal bli bedre så snart behandlerne følger byråkratenes «new management of the human soul». Jeg er usikker på om de har belegg for slike påstander.

Nytt Ullevål-alternativ ligner tidligere forslag

Helse Sør-Øst sitt Ullevål-alternativ har fellestrekk med utbyggingsforslag som ble lagt frem tidligere i år. Men rapportforfatter er ikke fornøyd: – Dette er en dum måte å gjøre det på, sier tidligere sjeflege Rolf Kåresen.

Amerikanske tilstander?

Mange er bekymret for at vi får et todelt helsevesen i Norge. Bekymringen bunner i at det offentlige i økende grad avslår å betale for behandlingsmetoder som er effektive og oppleves meningsfulle for dem det gjelder. De rikeste kjøper seg behandlingen privat i stedet. Slik er det som kjent i USA (og mange andre land), derav uttrykket «amerikanske tilstander».

Eldrebyråden svarer ikke på kritikken

Byråd Tone Tellevik Dahls svar på mitt blogginnlegg om flyttingen av beboerne på Lambertseterhjemmet er langt og belærende. Men hun omgår det saken handler om, nemlig: Ingen har kritisert planene om å rive og bygge nytt sykehjem på Lambertseter. Kritikken gjelder beslutningen om å fravike de opprinnelige, gode planene om å flytte beboere og personale samlet til et annet sykehjem. I stedet planlegges det nå å spre beboerne på en rekke ulike sykehjem i Oslo.

Hva skal vi med grådige kapitalister når vi har byråd Tone Tellevik Dahl fra Arbeiderpartiet?

Vi er mange som ønsker et hovedsakelig offentlig drevet helsevesen i Norge. Vi ønsker det fordi vi vil at helsevesenet skal drives ut fra andre motiver enn aksjonærenes profitt. Men det hjelper ikke med offentlig drift dersom økonomisk kynisme invaderer tenkemåten også der. Helsetjenesteaksjonen er etablert for å ta vare på en solidarisk og offentlig finansiert helsetjeneste for alle, og bekjempe overbyråkratisering, mistillit og kvasi-markedsstyring.

Alt for Ullevål

Den alternative rapporten for utbygging av OUS – eller Parksykehuset Ullevål – er på mange måter et imponerende stykke arbeid på kort tid. Men den reiser like mange spørsmål som den gir svar.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square