Feilplassering av et storsykehus

Hva i all verden er det de vil gjøre med Rikshospitalet, dette staselige anlegget som, da det åpnet, ble kalt «Det humanistiske sykehuset»?

New Public Management må ut

Noe er galt i offentlig sektor, og tiden er kommet for å si: Vi må bytte ut «New Public Management» med en tillitsreform – en styring av offentlig sektor bygget på nærhet til brukerne, respekt for fagfolk og involvering av de ansatte. Arbeiderpartiet har gjennomført mange reformer av offentlig sektor, Mange av dem har gitt bedre og mer effektive tjenester, nye selskaper, som Telenor, og mer fornøyde brukere. Men noe gikk galt på veien.

Ut mot Helse Sør-Øst-styreleder i ny bok

Professor emeritus Rune Slagstad hevder i en ny bok at styreleder Svein Gjedrem i Helse Sør-Øst ville ha en utrensking av motstandere av dagens sykehusplaner. Gjedrem svarer at han ikke kjenner seg igjen i påstanden. Når det gjelder sykehustilbudet i Oslo, er det kun én løsning, mener forfatteren: – En må utrede Ullevål-alternativet. Det er den eneste farbare veien. Gaustad-tomten er ikke egnet til gigantutbyggingen som nå planlegges. Hvis prosjektet fortsetter som nå, vil det ende i havari om et par–tre år.

Nå vil også Ap skrote New Public Management

Arbeiderpartiets leder har tatt til orde for å bytte ut New public management i offentlig sektor med en tillitsreform. Det er musikk i ørene til Fagforbundet, som lenge har jobbet for å skrote en styringsform som ikke tar hensyn verken brukere eller ansatte.

Farlig cocktail, eller ikke?

Medisinforbruket hos eldre i Norge øker, men helsevesenet er ikke utformet for å håndtere denne utfordringen til pasientenes beste. Andelen av hjemmeboende i aldersgruppen 65 år eller mer som fikk utlevert 15 eller flere medisiner økte for eksempel fra seks prosent i 2004 til ni prosent i 2017. Et så stort medisinforbruk gir høy risiko for bivirkninger som kan være plagsomme, skadelige og dødelige.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square