Det blir ekstremt sårbart -sykehus kan lammes

Styreleder ved St. Olavs hospital har uttrykt bekymring omkring innføringen av den såkalte Helseplattformen. Det er det god grunn til. Plattformen representerer et nytt og omfattende felles journalsystem for sykehus, kommuner og primærleger i Midt-Norge. Den foreløpige prislapp er 2,7 milliarder. I Danmark har man beskrevet plattformen som noe nær en katastrofe.

Nedleggelsen av Ullevål sykehus kan ikke delegeres vekk fra Stortinget

"Som stortingsrepresentant for Oslo føler jeg en sterk forpliktelse til å følge hvordan statlige helseplanleggere bruker sin innflytelse til å endre byens sykehustilbud på gjennomgripende vis. Dessverre kan man se tegn på en prosess som har kjørt av sporet" Michael Tetzschner, stortingsrepresentant (H)

Slo ring om Ullevål sykehus

Politikere, leger og aksjonister håper en ny utredning vil redde Ullevål sykehus. Neste uke avgjøres sykehusets skjebne.

Spillet om Ullevål sykehus

22. juli 2011 var dagen da det meste gikk galt. PST sviktet, politiet sviktet, politiets koordinering med Forsvaret sviktet, mobilnettet sviktet. Kort sagt nasjonens kriseberedskap sviktet – med ett unntak: Ullevåls akuttmedisinske team, som ifølge Gjørv-kommisjonen leverte livreddende «kirurgi i verdens-klasse». Vi har fått en ny, helsebyråkratisk maktelite som unndrar seg demokratisk styring og kontroll.

Akuttleger mangler tillit til sykehusledelsen etter kritisk rapport

De nye sykehusplanene for Oslo vil føre til dårligere sikkerhet for akuttpasienter, mener ledende fagpersoner i akuttmiljøet "Når ingen av våre sentrale konklusjoner er tatt med, kan vi ikke kalle det involvering” Dag Jacobsen, avdelingsleder i akutt indremedisin ved OUS

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square