top of page

Helseskandalen

Helseforetaksmodellen har siden 2002 medført ødelagt sykehusstruktur, uforsvarlig nedlegging av sykehus og sykehussenger, risikabel reduksjon av liggedøgn, overbelegg og redusert inntak av alvorlig syke pasienter, svikt i behandling og diagnostikk, økt antall pasientskader, og utplassering av syke pasienter under stor risiko til feil avdelinger uten ansvar for pasienten. Hensikten var innsparinger, resultatet er blitt økonomisk kaos og krise for pasienter og personell. Samtidig eser helsebyråkrati og lønninger bare ut, sammen med store samfunnsøkonomiske utlegg for alle pasientskader. All helsemakt samles i en helseforetaksmodell uten ansvar for pasientens og personalets helse.

Det er nå på tide å se på hva som gikk galt med hele helseforetaksmodellen. Var det for mye makt og økonomiske ressurser som ble tilgjengelig utenfor det demokratiske systemet?

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page