top of page

EPIDEMISYKEHUS TIL SALGS

BEREDSKAP: Ullevål sykehus ble bygget i epidemienes tid. Midt i en av århundrets største pandemier går arbeidet med å legge det ned for full maskin.

Den første pasienten på Ullevål sykehus var en ti år gammel gutt. Han hadde skarlagensfeber og ble lagt inn på byens splitter nye sykehus, «Epidemilazaretherne på Ullevold» i Aker herred, like ved byens nordlige grense 5. september 1887. Gutten var heldig. På de små spredte epidemisykehusene som fram til denne dagen hadde tatt imot Kristianias mange smittsomme infeksjonspasienter, hadde forholdene vært elendige til sammenlikning. Det var provisoriske, overfylte lokaler stenket i bakterier og smitte.

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Ingen tagger enda.
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page